ABDA

Benenden Hospital Cafe

[+] More

The award-winning Benenden Hospital Trust approached ABDA to develop their new catering and dining solution, as part of their full scale site development works.  Our brief was to develop a newly designed and operationally efficient catering facility, and the new site location meant that we had a blank canvass to work with.

Our creative response was to deliver a contemporary food environment which tied in with the hospital’s colour coded zones (their food associated colour is orange) – without making it overpowering.  The space was designed to feel more open to create efficient visitor flow, with a fresh and modern feel.

The servery area allowed for a wider food offering for visitors including hot and cold food and multi-deck fridges for pre-made snacks, and the design included vibrant wall tiles which were laid in a single herringbone formation and feature timber slate screens were also included in the space to break up areas, whilst still allowing for visibility and openness.

The kitchen design and specifications included anti-slip flooring and hygienic wall cladding, along with up to date energy efficient refrigeration systems.

View All Projects